Linkkien vaihtaminen

Suurin osa tietääkin jo, kuinka tärkeätä linkkien vaihtaminen on, jotta saadaan aikaan parempia sijoituksia Googlessa. Tällä sivulla avataan selkokielellä linkkien vaihtamista, sen turvallisuutta ja parhaimpia tekniikoita vuoden 2024 tilanteen mukaan.

Linkkien vaihtaminen – Mitä se oikein tarkoittaa?

Linkkien vaihtaminen tarkoittaa tilannetta, jossa sinä laitat sivuillesi linkin vaikkapa kaverisi yritykseen ja hän tekee samoin sinulle. On olemassa tilanteita, joissa kaksi nettisivua linkittää toisiinsa ilman, että siitä olisi etukäteen sovittu. Linkkien vaihtaminen kuitenkin viittaa tilanteeseen, jossa sovitusti kaksi tai useampi sivusto linkittää toisiinsa.

Selventääkseni linkin vaihdon tapahtumista, se voi tapahtua myös niin, että siihen osallistuukin kolme sivustoa. Sivusto A linkittää sivustolle B, sivusto B linkittää sivustolle C ja viimeiseksi sivusto C linkittää sivustolle A. Mikäli linkkien vaihtajilla on useampia sivustoja voidaan linkkejä vaihtaa myös ristiin.

Onko linkkien vaihtaminen turvallista?

Linkit, sisältö ja RankBrain ovat kolme tärkeintä hakukonesijoituksiin vaikuttavaa tekijää. Tästä johtuen monikin on pohtinut linkkien vaihtamisen tärkeyttä, mutta suurin osa pohtii myös sitä kuinka turvallista se on ja voiko siitä seurata rangaistuksia Googlen puolelta.

Mitä Google itse sanoo asiasta löytyy sen ohjekeskuksesta, valitettavasti juuri tämä sivu ei ole Suomeksi. Allaolevasta kuvasta kuitenkin selviää Googlen kanta tähän asiaan.

Vihreällä värillä on reunustettu tärkein lause. Se käytännössä tarkoittaa, että Google tietää linkkien vaihtoa tapahtuvan, mutta ei kannusta sen liialliseen tekemiseen jottei tulisi ns. penalttia sivustolle. Google siis jättää pienen eron luonnollisen linkin vaihtamisen välille ja tarkoituksella sovitun linkin vaihtamisen välille, mutta näitähän Googlella ei ole keinoja erottaa paitsi jos se tosiaan on niin räikeätä ja liiallista, että Googlen algoritmit havaitsevat sen. Tässä kohtaa täytyy lisätä, etten ole ikinä, kohta 20v jatkuneen SEO-urani aikana nähnyt yhdenkään sivuston saavan rangaistusta siitä, että olisivat vaihtaneet linkkejä.

Parhaat käytännöt linkkien vaihtamiseen

  1. Älä nojaudu pelkästään linkkien vaihtamiseen linkkien hankinnassa. Linkkien hankinta on aikaavievää hommaa, mutta linkkien vaihtamista kannattaa tehdä harkiten ja huolella.
  2. Ensisijaisesti koita vaihtaa linkkejä tuttujen ihmisten kanssa, tai yritysten joihin luotat.
  3. Kun vaihdat linkkejä, pidä huoli että tulevat linkit liittyvät juuri sinun nicheesi jossa teet bisnestä.
  4. Ei kannata vaihtaa linkkiä suoran kilpailijan kanssa.
  5. Pidä itsesi kartalla ulkoisista linkeistä. Linkkien vaihdolla hankittujen linkkien ei kannata ylittää luonnollisesti saatujen linkkien määrää.

Mistä löytää ihmisiä tai yrityksiä linkin vaihtoon?

On olemassa yksityisiä ryhmiä Facebookissa maailmalla jota kautta linkkien vaihtaminen onnistuu. Ne ovat myös suhteellisen turvallisia vaihtoehtoja. Tulevaisuudessa löydät linkkien vaihtamiseen mahdollisuuksia myös kirjautumalla ja tulemalla jäseneksi meidän palveluumme.

Yhteenveto

Linkkien hankinta on ja tulee aina olemaan tärkeimpiä asioita miten voit parantaa oman sivustosi sijoituksia Googlessa. Linkkien hankinta on myös usein pirun hankalaa, ja juuri tästä syystä nettisivujen omistajat vaihtavat linkkejä. Helpoin tapa aloittaa on kysyä yhteistyökumppaneilta, että haluaisivatko he vaihtaa linkkejä.

Luettuasi tämän artikkelin, tiedät suurin piirtein sen mitä pitääkin tietää linkkien vaihdosta. On sitten täysin oma asiasi miten hyödynnät sitä. Voit vaihtaa linkkejä muutaman tai sitten olla tekemättä sitä ollenkaan.